суд у хагу

Хроника Уводна излагања на суђењу Тачију и другима 3. априла
ХАГ: Пред Специјалним судом у Хагу, 3. априла у 9 сати почеће суђење бившем председнику привремених институција Хашиму Тачију и тројици бивших вођа тзв. ОВК - Кадрију Весељију, Реџепу Сељимију и Јакупу Краснићију, објавио је данас тај суд.
Хроника Специјални суд у Хагу продужио притвор Весељију
ХАГ: Специјални суд у Хагу одлучио је данас да продужи притвор једном од вођа бивше терористичке такозване ОВК Кадрију Весељију, оптуженом за ратне злочине на Косову и Метохији током сукоба 1998. и 1999 године.
Хроника Тема „Дневника“: Срби осуђени у Хагу у казаматима пет држава
НОВИ САД: Бивши председник Републике Српске Радован Караџић казну доживотног затвора, на коју га је осудио Хашки трибунал, издржаваће у Великој Британији, одлучио је председник Механизма за међународне кривичне судове у Хагу.
Политика Фила: Недопустиво да Британац заступа српске жртве у Хагу
БЕОГРАД: Адвокат Тома Фила изразио је забринутост зато што је британски адвокат Сајмон Лоз именован за заступника и српских и албанских жртава на предстојећем суђењу бившим политичким лидерима ОВК пред судом у Хагу.
Политика Пресуде Младићу, Симатовићу и Станишићу у мају 2021.
ХАГ: Председник Међународног резидуалног механизма за кривичне судове у Хагу, судија Кармел Ађијус, известио је Савет безбедности да се другостепена пресуда генералу Ратку Младићу очекује у мају следеће године.
Свет Грчка и Албанија да реше питање морских зона на суду у Хагу
ТИРАНА: Грчка и Албанија требало би да реше питање својих поморских зона на Међународном суду правде (ИЦЈ) у Хагу, сложили су се данас грчки министар спољних послова Никос Дендиас и албански премијер Еди Рама током састанка у Тирани.
Политика Милић: Предлог оптужнице против Тачија добра вест за Србију
БЕОГРАД: Председница Центра за евроатлантске студије Јелене Милић оценила је данас да је предлог оптужнице Хага против Хашима Тачија јако добра вест за Србију, али и да је то ипак "Пирова победа оних који су хтели да минирају сусрет у Белој кући".
Хроника Специјални суд у Хагу позвао Скендера Хотија
ПРИШТИНА: Специјани суд у Хагу за злочине ОВК позвао је на саслушање бившег члана ОВК Скендера Хотија из Малишева.
Свет Холандија одбија да помогне поврат деце припадника Исламске државе
АМСТЕРДАМ: Холандска држава није обавезна да активно помаже процес враћања деце жена које су напустиле Холандију и придружиле се Исламској држави у Сирији.
Политика Пред Специјалним судом у Хагу и Наим Маљоку
ПРИШТИНА: Један од команданата бивше Ослободилачке војске Косова Наим Маљоку у наредна два дана биће саслушан у Тужилаштву при Специјалном суду у Хагу.
EUR/RSD 117.1117
Најновије вести