фриленсери

Економија / Наслови ЗА СВЕ КАТЕГОРИЈЕ ФРИЛЕНСЕРА Aутоматска овера здравствених књижица
За све категорије фриленсера Републички фонд за здравствено осигурање (РФЗО) омогућио је аутоматску оверу здравствених књижица, објављено је на порталу www.frilenseri.purs.gov.rs.
Економија / Наслови ОВО СУ ПОСЛОВИ ИЗ СНОВА Ради се од куће, а сатница и преко 200 евра!
Према истраживању које је спровела компанија Упwорк, број фриленсера у САД је досегао рекордни ниво од 64 милиона људи, што је значајан пораст са ранијих 60 милиона.
Економија / Новчаник ЕВО ДО КАДА ФРИЛЕНСЕРИ ИМАЈУ РОК ДА ПЛАТЕ ПОРЕЗ Постоје два модела за КАЛКУЛАЦИЈУ, рачуница је лака
Рок за уплату пореза на приход за први квартал ове године, фриленсери у Србији имају до краја априла.
Економија / Наслови НА 12 РАТА Фриленсери добијају решења о утврђеној пореској обавези за 2018. годину
БЕОГРАД: Пореска управа почела је да уручује  решења о утврђеној пореској обавези путем поште фриленсерима који су у 2018. години остварили приходе по основу уговорене накнаде од ауторских и сродних права и уговорене накнаде за извршени рад, на које се порез плаћа самоопорезивањем, саопштила је данас Пореска управа.
Економија / Наслови Почео с радом ПОРТАЛ ЗА ФРИЛЕНСЕРЕ – КРАЈ ЈУЛА РОК за пријаву и плаћање пореза
БЕОГРАД: Фриленсери од данас, путем посебног портала, могу електронски да пријаве остварене приходе, плате порез и доприносе, као и да се информишу о својим правима и обавезама.
Економија / Наслови НАЛЕД и Влада Србије лансирају нови портал за фриленсере
БЕОГРАД: НАЛЕД и Влада Србије ће сутра премијерно представити још једну електронску услугу - нови портал Фриленсери, путем којег ће од наредног месеца десетине хиљада грађана Србије моћи да пријаве приходе остварене радећи као "слободњаци" и да уз повољнији порески третман измире обавезе и остваре права на пензијско и здравствено осигурање.
Друштво Од априла фриленсери су у обавези да пријаве порез за први квартал
БЕОГРАД: Од почетка април фриленсери су у обавези да пријаве порез за први квартал, али могу да сачекају са пријавом док се не покрене портал Фриленсер који је у изради и да плате ретроактивно, а због те одлуке неће плаћати додатне накнаде, рекла је данас Танјугу Ирена Ђорђевић из НАЛЕД-а.
Економија / Наслови Фриленсери: Пореско оптерећење износи и до 50 одсто будућих прихода
БЕОГРАД: Пореска управа је за децембар припремила 8.000 привремених пореских решења за физичка лица која су остваривала приход из иностранства у 2017. години, саопштило је Удружење радника на интернету и затражила тим поводом састанак са надлежнима.
Економија / Наслови Фриленсерима два модела за плаћање обавеза држави
Министарство финансија објавило је нацрт измена Закона о порезу на доходак грађана којим би требало да буде уређен статус фриленсера, међу којима су и програмери, професори језика и сви остали који зарађују на интернету.
Економија / Наслови Прелазни режим за опорезивање фриленсера биће продужен
БЕОГРАД: У Палати Србије је одржан састанак Радне групе за припрему предлога којим се решава статус фриленсера, а на коме је постигнут договор о продужењу прелазног режима.
EUR/RSD 117.1117
Најновије вести