јагњетина

Photo
Економија / Наслови (ФОТО) ПОВЕЋАНА ПОТРАЖЊА ЗА ЈАГЊЕТИНОМ УОЧИ ПРЕДСТОЈЕЋИХ ПРАЗНИКА Јагањци већ резервисани, на пијацама слабија понуда 
Килограм живе мере јагњади од 32 до 35 килограма тренутно кошта 600 динара, али овчари не гарантују да ће та цена и остати како се приближава Васкрс и Ђурђевдан, када се на празничној трпези предност даје јегњетини у односу на прасеће печење.
Photo
Друштво СРПСКА СЛАВА НЕ МОЖЕ СЕ ЗАМИСЛИТИ БЕЗ ПЕЧЕЊА Цена прасетине 2.200, а јагњетине 2.500 динара
ЧАЧАК: Сезона српских слава увелико је почела, а док не почне пост главно јело на трпези свакако је печење.
Економија / Наслови ПОЧИЊЕ СЕЗОНА СЛАВА Ево колико тренутно треба да „издвојите“ за прасетину или јагњетину; А да ли ће ПОСКУПЉИВАТИ у међувремену
Време слава, од којих је у новембру већина мрсна, утицали су на тржиште меса, па су скочиле цене прасећег и јагњећег меса.
Магазин / Гастро Рецепт дана: Сочно јагњеће печење с кромпиром
Јагњеће и овчије месо се  сматра деликатесом због свог специфичног укуса и мириса. У овдашњим кухињама се често спрема као печење за веће прославе и славе, мада је погодно и за свакодневне оброке, када се најчешће кува или динста. 
Магазин / Занимљивости И личка јагњетина заштићени хрватски производ у ЕУ
БРИСЕЛ: Европска комисија одлучила је да се „личка јагњетина“ уврсти у регистар заштићених географских индикатора као нови хрватски производ. 
Војводина Јагањци лете у Израел
МОЛ: Овчари из Мола у својим стадима имају око 3.000 грла, али им је жеља да увећавају стада па су се са колегама из Аде и околних места организовали у Удружење овчара општине Ада.
Економија / Пољопривреда У Кину ће прво јагњетина, а потом свињско и говеђе месо
БЕОГРАД: Први производ који ће бити извезен из Србије у Кину биће јагњеће месо, затим говеђе, па свињско месо, а онда млеко и производи од млека, изјавио је министар пољопривреде и заштите животне средине Бранислав Недимовић  
Економија / Новчаник Једите јагњетину, јефтинија је од прасетине
НОВИ САД: За три ме­се­ца ки­ло­грам жи­ве ва­ге пра­се­ти­не по­ску­пео је 120 од­сто. На­и­ме, за Бо­жић је ки­ло­грам жи­ве ва­ге ко­штао 160 ди­на­ра, а ових да­на чак 350.
EUR/RSD 117.1117
Најновије вести