Грчић: ЕПС спреман за зимску сезону, неће бити рестрикција

БЕОГРАД: Директор Електропривреде Србије Милорад Грчић изјавио је да је снадбевање електричном енергијом за грађане и за привреду стабилно и да је ЕПС спреман за испоруку електричне енергије за предстојећу зимску сезони.
eps
Фото: Tanjug

Грчић је рекао да неко жели да унесе немир те пласира дезинформације да ће бити редуковано снадбевање електричном енергијом. 

Рестрикција неће бити, јер нема потребе да их буде. Претходне године била је иста прича, да ћемо имати исти проблем, па у зими која је била једна од најхладнијих у претходних 10 година није било рестрикција, рекао је Грчић за РТС.

Како каже, системи су ремонтовани и спремни за зиму, хидроагрегати у хидроелектранама су спремни, депоније угља на термоелектранама се пуне по плану.

На депонијама имамо 600.000 тона угља више него у истом периоду прошле године, рекао је Грчић и додао да је Колубари и Костолцу током године произведено 29,8 милиона тона угља.

Угља ће, како каже, бити довољно и за грађане. 

Говорећи о екипама за кварове на ниском напону, где су проблем монтери и возила,  он је рекао да се тај проблем решава.

То смо решили и решавамо и даље. Имали смо значајна улагања у Подрињском делу. Кренули смо инсталирамо 52 километра нисконапонске мреже Љубовија, Мали Зворник, Крупањ и Лозница, закључио је он.

EUR/RSD 117.1305
Најновије вести