Михајловић: 60 возила на располагању здравственом систему

БЕОГРАД: Предузећа из сектора Министарства грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре уступила су 60 путничких и комби возила здравственом систему Србије.
mihajlovic, tanjug
Фото: Tanjug/S.Radovanović, arhiva

Како се наводи у саопштењу, предузећа су то учинила на позив потпредседнице Владе Србије и министарке грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Зоране Михајловић.

"Све компаније у оквиру нашег министарства показале су одговорност и одмах одговориле на позив да помогну здраственом систему наше земље како би се што боље одбранили од ширења корона вируса", рекла је Михајловићева и захвалила свим фирмама.

Заједно са возилима ангажован је и већи број возача из ових државних предузећа који ће бити укључени у превоз свега што је потребно здравственом систему у борби протв ширења вируса Ковид-19, наведено је у саопштењу.

Возила су на позив потпредседнице Михајловић уступили Ер Србија, Сматса, Србија Карго, Републички геодетски завод, Аеродроми Србије, Путеви Србије, Грађевинска дирекција Србије, Србија воз, Саобраћајни институт ЦИП, Директорат цивилног ваздухоплоства, Инфраструктура железнице Србије, Дирекција за железнице, Дирекција за водне путеве, Управа за утврђивање способности бродова за пловидбу, Агенција за луке и Коридори Србије, наводи се у саопштењу.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести