Туристичке агенције са старим лиценцама бришу се из Регистра

БЕОГРАД: Туристичке агенције организатори путовања са старим лиценцама биће избрисане из Регистра туризма, најавила је Агенција за привредне регистре.
ugovor
Фото: pixabay.com

Како је објављено на сајту АПР, с обзиром на то да претходно издате лиценце престају да важе сутра, 31. јануара, организатори путовања који нису прибавили нову лиценцу у складу са Законом о о туризму разврстану у прописане категорије биће обрисани из Регистра туризма, без доношења посебног акта.

Туристичке агенције организатори путовања биле су дужне да прибаве лиценцу за организовање туристичког путовања разврстану у одговарајућу категорију до 31. јануара, у складу са новим Правилником, како би могле да наставе да обављају делатност туристичке агенције као агенције организатори путовања.

Наводи се да су оне биле дужен да ускладе своје пословање са одредбама Правилника о условима и начину рангирања лиценце организатора путовања у разлиците категорије, начину промене категорије лиценце, садржини захтева за издавање и обнављање лиценце, као и о условима и нацину издавања свецане форме лиценце у року од 30 дана од дана поцетка примене овог правилника.

Према ставу Министарства трговине, туризма и телекомуникација, чињеница да су неке агенције у поступку прибављања нове лиценце је без утицаја на одлуку Регистратора да их брише из Регистра.

У саопштењу се наводи да претходно издата лиценца престаје да важи протеком прописаног рока и те агенције губе статус организатора путовања, те не могу да обављају делатност туристичке агенције организатора путовања све док не прибаве нову лиценцу, рангирану у прописану категорију.

EUR/RSD 117.1643
Најновије вести