Ниш: Директору Геронтолошког центра продужен притвор за 30 дана

Виши суд у Нишу продужио је за још 30 дана притвор директору Геронтолошког центра у том граду Милану Стевановићу (47), који се сумњичи за непредузимање мера за спречавање ширења заразе Kовид-19
pritvor zatvor
Фото: Tanjug (O. Toskić, arhiva)

НИШ: Виши суд у Нишу продужио је за још 30 дана притвор директору Геронтолошког центра у том граду Милану Стевановићу (47), који се сумњичи за непредузимање мера за спречавање ширења заразе Kовид-19 у том центру услед чега је у априлу преминула 51 особа.

Он је у притвору већ осам и по месеци, од хапшења средином априла.Притвор му је продужен за 30 дана решењем суда од 28. децембра, прецизирала је за Танјуг портпарол суда Ирена Гушић.Притвор му је продужен због тежине последице киривцног дела, односно због узнемирања јавности.

Иначе након што му је враћена оптужница подигнута у октобру против Стевановића, Више јавно тужилаштво у Нишу спроводи допуну истраге у овом случају.

Стевановић се сумњичи за кривично дело тешко дело против здравља људи, у вези с кривичним делом преношење заразне болести, а због непредузимања мера за спречавање ширења заразе ковид-19 у Геронтолошком центру Ниш.

Због тога је у центру било заражено 135 корисника услуга и четворо запослених.Преминула је 51 особа.За кривично дело за које се терети запрећена је казна од најмање две до 12 година затвора.

На саслушању у тужилаштву након хапшења, Стевановић је негирао кривицу.

EUR/RSD 117.5653
Најновије вести