Почетком октобра Дунавски бизнис форум

НОВИ САД : Шести Дунавски бизнис форум, са мотом „Сви за једног, један за све“, биће одржан 5. и 6. октобра у Мастер центру Новосадског сајма с циљем промоције Дунавске стратегије и утицаја бизниса на њену имплементацију, речено је данас на конференцији за новинаре у Привредној комори Војводине.
novi sad tanjug
Фото: Tanjug

„Покровитељ овог најзначајнијег догађаја у региону, јесте Привредна комора Србије, са Привредном комором Војводине и ја им се захваљујем што су подржали ову иницијативу и наш ентузијазам да одржимо континуитет Дунавског бизнис форума. Колико је он озбиљан, говори и податак да је већ другу годину заредом наш партнер институт Европских региона из Салцбурга", рекао је извршни директор Форума Владо Маркановић. 

Како је додао, желимо да искористимо шести Дунавски бизнис форум са предлогом да формирамо професионалну организацију Дунавски регион.

Та организација радила би на промоцији Војводине и афирмацији Србије као најбоље дестинације за страна улагања.

„Успешност Форума огледа се и у томе што је прерастао у традицију, те се ове године одржава шести пут. Одзив и посећеност на Форуму расту из године у годину. На предстојећем ће учествовати представници из 14 земаља Подунавља. Форумом се унапређује сарадња Србије са другим земљама, повезују се људи и тржишта и ПКВ пружа подршку Дунавском бизнис форуму“, рекао је председник ПКВ Бошко Вучуревић.

Један од овогодишњих добитника признања ''Дунавски цвет'', која се свечано додељује првог дана Дунавског бизнис форума, је председник Србије Александар Вучић, наводи се у саопштењу ПКВ.

Међу лауретима је и председник Владе Мађарске Виктор Орбан, као и председник Народне Скупштине Словачке Андреј Данко.

На Форуму ће бити речи и о улози младих предузетника и иновативних жена у развоју региона, као и о регионалној сарадњи у служби развоја и јачања просперитета, инвестицијама у функцији одрживог развоја, привредним коморама као сервисима модерне економске дипломатије, актуелним проблемима села и пољопривреде код нас и могућностима њиховог превазилажења. 

Организатори Дунавског бизнис форума су Медиа Инвент и Институт Европских региона из Салзбурга, а покровитељ је Привредна комора Србије.

Партнери су ПКВ, Савет дунавских градова и региона, Стална конференција градова и општина Србије и Вањскотрговинска комора БиХ. 

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести