ЗАПАЖЕН НАСТУП НА ВЕЛИКОМ САЈМУ У НЕМАЧКОЈ Војвођанско воће и поврће добро прошло у Берлину

Развојна агенција Војводине саопштила је да су војвођански произвођачи имали запажен наступ на водећем светском сајму за воће и поврће Fruit Logistica у Берлину, и да су имали више од 100 састанака са представницима компанија из ЕУ, Саудијске Арабије, Уједињених Арапских Емирата и бројних других земаља.
a
Фото: Развојна агенција Војводине

На петом наступу војвођанских произвођача на сајму Fruit Logistica, у организацији Развојне агенције Војводине (РАВ), наступило је пет компанија (Агроунија, Ћирић Агро МЂЖ, COPA, Форма БМ, Биофарма Шокшић), једна земљорадничка задруга (Агросој) и три пољопривредна газдинства (Недељков, Sweet Blueberry, Grin Company).

Произвођачи, након сајма који је одржан од од 7. до 9. фебруара, истичу да су успоставили бројне контакте и да имају укупно око 80 потенцијално уговорених послова, наведено је у саопштењу. Менаџер продаје из фирме COPA Марко Арсеновић каже да им је Fruit Logistica 2024. један од успешнијих сајамских наступа у последње четири године и да су имали више од 40 састанака са дугогодишњим и потенцијалним партнерима.

„Како фирма COPA из године у годину расте, тако се и број наших пословних партнера повећава. Српска јабука најинтересантнија је купцима из Индије и са Блиског истока, али и из земаља окружења. Јако нас радује интересовање нових клијената за нашу јабуку. На нама остаје да квалитетом, континуитетом и залагањем оправдамо поверење наших партнера”, рекао је он.

Власник пољопривредног газдинства „Sweet Blueberry” Срђан Дакић истиче да је сајам у Берлину ове године оправдао сва очекивања и позитивно изненадио бројем посетилаца.

„Учешће на оваквој манифестацији у потпуности је оправдавао број остварених контаката. Изненађени смо бројем земаља из којих су долазили они који су показали заинтересованост за нашу робу, озбиљност остварених контаката показала се већ у првим данима након сајма, а сада за реализацију морамо сами да се потрудимо”, рекао је он. Наши излагачи представљали су своје јабуке, кајсије, боровнице, батат, лубенице, вишње, лук, шаргарепу, као и органско воће и поврће.

Е. Д.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести