ДОМАЋЕ ЛАНЕНЕ ПЛОЧИЦЕ: Укусне су и здраве, готове за 20 минута, а одличне су за доручак или вечеру

Направите домаће ланене плочице које су укусније од куповних, а овај рецепт није тежак за припрему. Супер за све прилике.
б
Фото: Pixabay.com / Freepik.com/ Dnevnik.rs

Ланене плочице можете да носите на посао, али и да једете за доручак или вечеру.

Оне куповне замените домаћим, а можете да их једете са хумусом или паштетом.

Ово је рецепт за најбоље домаће ланене плочице које успевају буквално свима, а њих можете да једете и у току поста.

Састојци:

  • 300 г интегралног брашна
  • 150 г хељдиног брашна
  • 200 мл киселе воде
  • 1,5 кашичица соли
  • прстохват соде бикарбоне
  • 5 кашика маслиновог уља
  • 20 г сусама
  • 20 г ланеног семена

Припрема:

У посуди помешајте брашно, со и соду бикарбону, па сипајте уље и киселу воду.

Затим додајте сусам и лан и умесите тесто.

Развуците тесто на пек папиру у облику правоугаоника и исеците га у облику малих правоугаоника.

Тесто пребаците заједно са пек папиром на плех.

Пеците у загрејаној рерни на 180°Ц око 10-15 минута.

Курир.рс/ Дневник

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести