Ланене плочице можете да носите на посао, али и да једете за доручак или вечеру.
Оне куповне замените домаћим, а можете да их једете са хумусом или паштетом.
Ово је рецепт за најбоље домаће ланене плочице које успевају буквално свима, а њих можете да једете и у току поста.
Састојци:
- 300 г интегралног брашна
- 150 г хељдиног брашна
- 200 мл киселе воде
- 1,5 кашичица соли
- прстохват соде бикарбоне
- 5 кашика маслиновог уља
- 20 г сусама
- 20 г ланеног семена
Припрема:
У посуди помешајте брашно, со и соду бикарбону, па сипајте уље и киселу воду.
Затим додајте сусам и лан и умесите тесто.
Развуците тесто на пек папиру у облику правоугаоника и исеците га у облику малих правоугаоника.
Тесто пребаците заједно са пек папиром на плех.
Пеците у загрејаној рерни на 180°Ц око 10-15 минута.
Курир.рс/ Дневник