Састојци:
- 1кг тиквица
- 500г кромпира
- веза свежег першуна
- 2 чена белог лука
- влашац
- бибер и со
- 100г брашна
- уље за пржење
Припрема:
Тиквице ољуштите и оперите, нарендајте их крупније, посолите и ставите у цедиљку да пусте вишак воде.
Кромпир скувајте у љусци.
Ољуштите га и изрендајте на крупно ренде.
У већу посуду ставите тиквице, кромпир, везу свежег сецканог першуна, со, бибер, изгњечен бели лук и исецкан влашац, па све добро умесите рукама.
Обликујте пљескавице, па их благо уваљајте у брашно и пржите на загрејаном уљу.
Ово јело можете припремати и на води, уколико уместо пржења на уљу пљескавице печете у рерни.
Сервирајте уз сезонску салату и послужите.
Курир.рс/ Дневник