Посне пљескавице са ТИКВИЦАМА И КРОМПИРОМ: Сјајан пролећни оброк за целу породицу

Рецепт за мало другачије јело, а опет веома укусно. Може да се искомбинује са посним мајонезом као умаком или са реном, за оне који воле мало пикантније ствари.
б
Фото: Pixabay.com / Dnevnik.rs

Састојци:

  • 1кг тиквица
  • 500г кромпира
  • веза свежег першуна
  • 2 чена белог лука
  • влашац
  • бибер и со
  • 100г брашна
  • уље за пржење

Припрема:

Тиквице ољуштите и оперите, нарендајте их крупније, посолите и ставите у цедиљку да пусте вишак воде.

Кромпир скувајте у љусци.

Ољуштите га и изрендајте на крупно ренде.

У већу посуду ставите тиквице, кромпир, везу свежег сецканог першуна, со, бибер, изгњечен бели лук и исецкан влашац, па све добро умесите рукама.

Обликујте пљескавице, па их благо уваљајте у брашно и пржите на загрејаном уљу.

Ово јело можете припремати и на води, уколико уместо пржења на уљу пљескавице печете у рерни.

Сервирајте уз сезонску салату и послужите.

Курир.рс/ Дневник

EUR/RSD 117.1207
Најновије вести