ПОТАЖ ОД СПАНАЋА, сремуша и младог белог лука: Да све пршти од витамина

Искористите сезонско поврће и брзо и лако спремите овај потаж. Ваш организам ће вам бити захвалан, а и чуло укуса ће уживати
б
Фото: Pixabay.com / Dnevnik.rs

Зелениш је важан, посебно поврће са тамним листовима попут спанаћа, јер је пуно витамина (А, Е, Б1, Б2, Б9) и минерала важних за јак имунитет.

Састојци:

500 г спанаћа

3 млада бела лука

1 веза сремуша

2 кашике маслиновог уља

кукурузно брашно

со

кисело млеко, али само за оне који не посте

Припрема

Обарите спанаћ, па додајте у њега два млада бела лука и све измиксајте. Воду у којој се поврће кувало немојте више користити.

Затим продинстајте на води и уљу један исецкан млади бели лук и мало сремуша, додајте кашику кукурузног брашна и измиксан спанаћ, па мало посолите. Полако додајите воду да се добије одговарајућа густина потажа.

По завршетку кувања додајте у потаж две кашике маслиновог уља.

Курир.рс/ Дневник

EUR/RSD 117.1117
Најновије вести