Састојци:
- килограм брашна,
- ½ литре млека,
- коцка свежег квасца,
- 2 јајета,
- мало соли
Припрема:
1. У мало млаког млека растопити квасац, па додати једно умућено јаје.
2. Посолити и мешати уз постепено додавање брашна и доливање преосталог млаког млека док се не добије глатко тесто.
3. Након што се тесто добро измеси, покрити га чистом крпом и оставити да нарасте.
4. Кад почне да нараста, благо га премесити.
5. Тесто за чесницу не треба да нарасте потпуно.
6. Обликовати га као погачу и убацити новчић.
7. Пећи чесницу у подмазаном плеху у рерни загрејаној на 200 степени. После десетак минута, смањити температуру на 170 степени и пећи док чесница не буде готова.