Рецепт дана: Краљевска гибаница

Мало је оних који не воле гибаницу. Још кад се направи по краљевској рецептури... Неодољиво до последњег залогаја.
gibanica
Фото: pixabay.com

Састојци:

- 500 г кора за питу,

- 400 г сира,

- 250 г младог кајмака,

- мало млека,

- 4 јајета,

- чапа киселог млека,

- 50 г путера,

- соли по укусу

Припрема:

1. Умутити добро јаја виљушком, па додати кисело млеко, дробљени сир и кајмак.

2. Све добро сјединити, па додати мало млека, колико да смеса буде ређа и потом посолити по укусу.

3. Отопити путер, па њиме намазати тепсију и затим ставити коре са сваке стране тепсије -  пола да буде унутра, а половина коре да буде споља, јер ће се тим половинама на крају све прекрити.

4. Потом сипати фил кашиком, око 3 кашике, па узети кору и згужвати је тако да стане од ивице до ивице тепсије.

5. Попрскати отопљеним путером коре, па опет ставити фил. И тако док се не потроше коре и фил.

6. Премазати последњу кору филом и путером, па прекрити оним половинама које су остале да висе са стране.

7. Све фино „ушушкати“ и ставити одозго фил и путер.

8. Пећи гибаницу на 180 степени око 35-40 минута, у зависности од рерне. 

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести