Рецепт дана: Мексичка чорбица с кукурузом

Укусна и заситна чорба, која на овим врућинама лако може да прође и као самосталан лагани оброк. Кукуруз је притом намирница која спречава анемију, ослобађа од болова у мишићима, а и незаменљив је борац против бронхитиса, гихта, депресије и дијабетеса.
kukuruz corba
Фото: Youtube Printscreen

Састојци:

- 3 клипа кукуруза,

- 3 веће главице лука,

- 3-4 чена белог лука,

- 5-6 комада жутог парадајза,

- 1 паприка бабура,

- со од 1 лимете,

- 1 феферона,

- свеже сецкани першун,

- маслиново уље,

- соли и бибера по укусу

Припрема:

1. Припремити сво потребно поврће, па опрати и очистити першун, парику, парадајз и феферону.

2. Кукуруз претходно скувати у посољеној води, охладити, па ножем скинути зрна. Део оставити за декорацију.

3. У посуду улити маслиново уље, па убацити кукуруз и насецкан лук и бели лук. Мешајући, динстати на средње лаганој ватри док лук мало не омеша.

4. Додати одједном остало поврће - исецкану паприку, феферону, насецкан парадајз  и полину исецканог першуна - па наставити с динстањем.

5. Додати супу од поврћа, па прелити водом да покрије поврће и наставити с кухањем на лаганој ватри двадесет минута.

6. Добро уситнити чорбу штапним миксером, па вратити на ватру  улити сок оцеђене лимете. Према укусу зачините – со, бибер.

7. Пустити на ватри да се све још мало кува.

8. Пре сервирања, посути свеже сецканим першуном и преосталим зрнима кукуруза.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести