Рецепт дана: Палачинке на класичан начин

Обично су најједноставнија решења како у животу, тако и у кухињи – најбоља. Палачинке су свакако потврда за то.
palacinke
Фото: www.freeimages.com

Састојци:

- 200 г брашна (тип 400, меко),

- 2 јајета,

- 1 кашика уља,

- 3 дл млека и мало млаке воде,

- кашичица соли и шећера

Припрема:

1. Узети дубљу пластичну посуду и у њу сипати брашно, додати јаја и око 2 децилитра млека, па затим све добро умутити. Ако је потребно, додати још мало млека.

2. Мутити док смеса не постане глатка и без грудвица, а потом додати још млека и мало киселе воде, док се не добије прилично ретко тесто, које по густини већ личи на чорбу.

3. У умућено тесто додати око децилитар уља и добро промешати.

4.  У тигањ сипати уље, па кад се загреје одвадити вишак масноће.

5. Вратити га на ринглу и онда кутлачом сипати тесто и равномерно га разлити по тигању.

6. Температура на којој се палачинке пеку мора да буде висока.

7. Пећи кратко са обе стране, а уколико нисте вични у бацању палачинке увис, можете је преврнути и ножем.

8. Готове палачинке ређајте на плитак тањир и на крају вам још само остаје да намажете фил по жељи.

EUR/RSD 117.1117
Најновије вести