Рецепт дана: Пилећи паприкаш с ноклицама

Прави гурмани несумњиво ће уживати у овом укусном јелу, скуваном по старој војвођанској рецептури.
paprikas
Фото: Youtube Printscreen

Састојци: 

- пилећи батак, карабатак, бело месо (количина по жељи),

- већа главица црног лука,

- кашика масти,

- со, бибер, алева паприка по укусу,

За ноклице:

- 2 јајета,

- 200 г брашна,

- вода (по потреби)

Припрема:

1. На масти пропржити на ребарца исецкан црни лук, па додати на комаде исечену пилетину. Посолити, побиберити, додати алеву паприку и наставити с динстањем на тихој ватри.

2. Ставити шерпу с две литре посољене воде да проври.

3. Умутити јаја виљушком, додати брашно и воду по потреби.

4. У кипућу воду спуштати нокле које се формирају уз помоћ две кашике. Куване су кад испливају на површину.

5. Вадити ноклице рупичастом кашиком и стављати их у паприкаш.

6. Продинстати заједно нокле и пилетину десетак минута, мешајући и по потреби додати мало воде у којој су се кувале ноклице.

7. Послужити посуто першуном, уз неку добру салату.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести