Рецепт дана: Салата од леблебија

Ова салата (за коју се шушка да је омиљен оброк славне Ријане) је савршен избор за ручак или вечеру током врелих летњих дана, а можете и да је понесете са собом као ужину, без обзира да ли сте запутили на посао или, рецимо, на излет у природу.
leblebije
Фото: Youtube Printscreen

Састојци (за једну особу):

- 100 г куваних леблебија,

- ½ мањег краставца,

- ½ свежег парадајза,

- 2 кришке лука,

- со и бибер по укусу,

- кашика маслиновог уља,

- листићи босиљка

Припрема:

1. Потопити леблебије у воду вече пре кувања, па их сутрадан скувати на уобичајан начин, а могу да се користе и куване леблебије из конзерве.

2. Помешати леблебије с насецканим комадићима лука, свежег краставца и парадајза.

3. Све заједно добро промешати, посолити и побиберити, па прелити с мало маслиновог уља.

4. На крају украсити листовима босиљка.

EUR/RSD 117.9392
Најновије вести