УЗ ОВА ДВА ТРИКА ПРЖЕНО ТЕСТО НЕЋЕ УПИТИ НИ КАП УЉА Уживајте у крофнама, мекикама, уштипцима

Тешко је одолети домаћем прженом тесту као што су крофне, уштипци или мекике.
1
Фото: ilustracija/pixabay

Ипак, често је ова храна премасна и тешка за стомак. Срећом постоје трикови који ће учинити да тесто не упије пуно масноће, па ћете моћи да уживате у омиљеном доручку. Ово су два начина  помоћу којих ће тесто испасти савршено.

Прашак за пециво или сода бикарбона

Један од начина за припремање идеалних уштипака и мекика је употреба соде бокарбоне или прашка за пециво, које ћете просејати заједно са брашном. На тај начин тесто неће упијати вишак масноће код пржења у дубоком уљу.

Такође да тесто не би било масно, уље у коме ћете их пржити требало би да буде добро загрејано. Када је уље довољно загрејано, оно у тренутку затвара тесто и не дозвољава му да упије вишак масноће.

Фото: ilustracija/pixabay

2. Ракија

Проверен начин да тесто које пржите не упије много уља или масти јесте да док месите тесто у њега додате чашицу ракије. Када умутите брашно, јаја , млеко и остале састојке које користите за припрему, у све то додајте чашицу љуте ракије. Ово су практиковале наше баке.

Уштипци који ћете пржити у дубоком уљу неће покупити ни кап масноће. Ово је стари трик које су још наше баке користиле, али данас је помало заборављен. Не морате да бринете јер се укус ракије уопште неће осетити, а послужиће да тесто не буде превише масно.

Уколико ипак желите да додате арому тесту, а у исто време искористите трик са алкохолом, можете додати исту меру рума.

Дневник/Еспресо

EUR/RSD 117.1117
Најновије вести