Готово с претеривањем: Хијалурон „пензионисао“ силикон

Опсесија пуним уснама је, подсећамо, кренула током деведесетих и у то је време за тај „посао“ коришћен искључиво силикон.
Epa (Paul Buck)
Фото: Epa (Paul Buck)

Није било превише опција, па су жене стављале оно што им је тог тренутка било понуђено.

Силикон, пак, није био баш сјајно решење, јер је из авиона могуће га видети и препознати на лицима жена које виђамо у медијима.

Исто тако, проблем са силиконом је тај неприродан предимензиониран облик у којем је горња усна обично наглашено већа од доње.

Ако не знате о чемуи причамо, довољно је да погледате како су до пре неку годину изгледале усне глумица Мелани Грифит или Ларе Флин Бојл и – све ће вам одмах бити јасније.

И њима је врло брзо постало јасно шта су урадиле, при чему је цена - прво када је реч о улогама, а потом и болних операција уклањања силикона - била заиста јако висока.

Фото: Epa (Claudio Onorati)

А прави бум пуних/пућастих усана донела је Анђелина Џоли, која је једна од ретких срећница чије су усне природно пуне.

То није засметало десетинама хиљада жена широм света да с њеном фотографијом одлазе у естетске ординације и траже што сличније усне.

Фото: Epa (Warren Toda)

Последњих десет година медијима владају сестре Кардашијан које су све одреда верне хијалуронским ињекцијама. И то је сада апсолутни тренд када говоримо о „дотеривању“ усана.

Тако је најмлађа Кајли је на својим уснама зарадила 450 милиона долара само у прошлој години.

Наравно, говоримо о њеном бренду Кајли Козметикс из којег су произашли многи бестселер производи, а чији заштитни знак су њене усне.

Фото: Epa (Paul Buck)

Ако се одлучите на повећање усана хијалуронским филерима требало би да знате да резултати обично трају од 6 до 15 месеци, у зависности од самих пацијенткиња. 

EUR/RSD 118.5311
Најновије вести