Пласидо Доминго се код куће опоравља од корона вируса

МЕКСИКО СИТИ:  Славни тенор Пласидо Доминго одмара се у свом дому и опоравља од корона вируса и изјавио је да се осећа добро.
plasido domingo
Фото: Youtube Printscreen

Како преноси АП, он је у саопштењу за јавност рекао да се налази код куће и да се осећа добро.

Према неким наводима, 79-годишњи Доминго је смештен у болницу у Мексику пошто је 22. марта јавно признао да је био позитиван на тесту на COVID-19.

Доминго је имао грозницу и кашљао је, преноси агенција.

У саопштењу, издатом јуче, он је навео да је, од појављивања првог симптома, био под медицинским надзором, имајући у виду његову животну доб и коморбидитет.

“У овом тренутку, моје мисли су са онима који пате и са свима онима који великодушно раде на спасавању живота”, истакао је он, препоручивши својим поштоваоцима да остану код куће.

Вест да је Доминго заражен корона вирусом стигла је недуго пошто се суочио са оптужбама за сексуално узнемиравање.

Прошле године, неколико жена оптужило га је за сексуално узнемиравање и злоупотребу положаја у време док је био на руководећим положајима у лосанђелеској опери и вашингтонској националној опери.

Иако је испрва негирао кривицу, Доминго је прошлог месеца упутио извињење, пошто су америчко еснафско удружење музичких уметника и опера у Лос Анђелесу утврдили да су наводи да је починио сексуално уземиравање кредибилни.

Како подсећа агенција, Доминго је од тада отказао неколико наступа, а такође је поднео оставку на место директора лосанђелеске опере.

EUR/RSD 117.5900
Најновије вести