Током сезоне поста ово јело ће сигурно бити неизоставно на вашој трпези. Посебан начин припреме и мало другачији састојци, у односу на сарме на које смо навикли, ће вам се сигурно допасти.
Састојци:
- главица кеља
- 500г кромпира
- 300г биљног сира
- 2 чена белог лука
- 400г прадајиз пелата
- першунов лист
- со, бибер
Припрема:
Одвојите лепе и велике листове кеља, дебљи део истањите ножем, а потом их кратко избланширајте у кључалој води и одмах по вађењу их ставите у хладну воду да се прохладе. Док се лиске хладе и цеде, ви за то време изрендајте кромпир, који сте претходно добро опрали. Након тога га ставите на загрејану ринглу да се динста. Када је кромпир готов, додајте му сир и зачине. Листове кеља филујте на уобичајени начин, као да припремате обичну сарму. Увијене сарме запеците у тигању са свих страна лепо, прелијте преко њих парадајиз пелат, поспите исецкани бели лук и першунов лист. Оставите сарме у тигању да се крчкају још неких 30 минута, а затим их послужите.
Kurir.rs/ Дневник