ИСКОРИСТИТЕ КЕЉ И НАПРАВИТЕ ИДЕАЛАН ПОСНИ РУЧАК Сочне сарме из тигања за које ће вам сви тражити рецепт

Традиционално јело припремљено на мало другачији начин.
б
Фото: Pixabay.com / Dnevnik.rs

Током сезоне поста ово јело ће сигурно бити неизоставно на вашој трпези. Посебан начин припреме и мало другачији састојци, у односу на сарме на које смо навикли, ће вам се сигурно допасти.

Састојци:

- главица кеља

- 500г кромпира

- 300г биљног сира

- 2 чена белог лука

- 400г прадајиз пелата

- першунов лист

- со, бибер

Припрема:

Одвојите лепе и велике листове кеља, дебљи део истањите ножем, а потом их кратко избланширајте у кључалој води и одмах по вађењу их ставите у хладну воду да се прохладе. Док се лиске хладе и цеде, ви за то време изрендајте кромпир, који сте претходно добро опрали. Након тога га ставите на загрејану ринглу да се динста. Када је кромпир готов, додајте му сир и зачине. Листове кеља филујте на уобичајени начин, као да припремате обичну сарму. Увијене сарме запеците у тигању са свих страна лепо, прелијте преко њих парадајиз пелат, поспите исецкани бели лук и першунов лист. Оставите сарме у тигању да се крчкају још неких 30 минута, а затим их послужите.

Kurir.rs/ Дневник

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести