Састојци:
400 г макарона (обарити са 1 кашичицом соли)
1 празилук - 300 г
300 г шампињона
2 конзерве туне (300-320 г)
4 до 5 кисела краставчића
350 г посног мајонеза
2 до 3 киселе црвене паприке
2 до 3 киселе шаргарепе
Фото: Pixabay.com/Dnevnik.rs
Припрема:
Пропржити празилук и шампињоне на мало уља и зачинити. Исецкати паприке, краставчиће и шаргарепу. У велику чинију сипати прохлађене макароне, па додати туњевину, краставчиће и мајонез, па све лепо сјединити.
Ставити калуп на велики тањир и сипати половину смесе, па поравњати. Премазати мајонезом, па посути шаргарепом, а затим сипати шампињоне и празилук. Посути сецканим паприкама, па сипати другу половину смесе. Поравњати, па премазати мајонезом. Декорисати по жељи.
Kurir/Stil