Дачић: Чланови странке да буду активнији и подижу рејтинг

БЕОГРАД: Председник Социјалистичке партије Србије Ивица Дачић, који је у суботу поново изабран за њеног председника, каже да председника партије треба бирати на основу процене да тај човек може да води странку и додаје јој рејтинг, али је истакао и да чланове странке жели да натера да повећају рејтинг тиме што ће бити активији и стварати политичке догађаје.
Ivica Dačić Foto: Tanjug/J. Pap
Фото: Ивица Дачић Фото: Танјуг/Ј. Пап

Како сам истакао у говору, мислим да председника партије не треба бирати због његових амбиција, него ако партија процењује да тај човек може да испуни очекивања, да води странку и додаје рејтинг странци, казао је Дачић за РТС.

Дачић је за председника СПС изабран по четврти пут на десетом јубиларном Конгресу те странке у суботу, а како је казао, по статуту партије не постоје ограничења за број кандидатура и одабира истог председника партије.

Како је казао, СПС би требало да престане да буде партија “социјалиста утописта”, већ да тражи модел друштва у којем ће бити реално то о чему говоре.

А шта је социјализам? Да поједноставимо - стан, посао, образовање, здравство пензија, залагање за друшто једнаких и равноправних и стварање праведне расподеле онога што држава и друштво створе, казао је Дачић.    

У овој земљи, како је казао, ништа није бесплатно, све се плаћа, али да би то било могуће, мора да постоји развијена економија и то је заједничка тачка СПС и СНС.

Јесте да они припадају корпусу народних странака, али око две ствари смо се са њима нашли, то је стварање јаке економије зарад праведне расподеле и рад за корисне ствари за Србију и док је тако, наша политика ће бити чврста, казао је Дачић.

EUR/RSD 117.1216
Најновије вести