Дачић: Идуће недеље ребаланс буџета и о закону о заразним болестима

БЕОГРАД:Председник Скупштине Србије Ивица Дачић рекао је вечерас да је у парламент стигао Предлог за измену и допуну Закона о заштити становништва од заразних болести и да ће га посланици разматрати следеће недеље.
ivica dacic, Tanjug/Tara Radovanović
Фото: Танјуг/Тара Радовановић

Дачић је за Танјуг рекао да је Влада Србије тај законски предлог упутила у скупстинску процедуру са захтевом да се разматра и усвоји по хитном поступку.

У складу с тим, Народна скупштина ће следеће недеље расправљати и одлучивати о овом Предлогу Закона, након усвајања ребаланса буџета, рекао је Дачић.

Раније данас, Дачић је најавио је нову седницу за уторак, 10. новембра, на којој ће бити само једна тачка дневног реда - ребаланс буџета за 2020. годину.

Он је новинарима рекао да је у парламент стигао акт владе и истакао да ће предвиђено време за расправу бити дуплирано.

Уколико буде амандмана, седница ће бити настављена у четвртак и највероватније ће на крају радног времена, односно рада Народне скупштине бити и дан за гласање и очекује се усвајање ребаланса буџета за 2020. годину, рекао је Дачић.

Он је додао да ће се након тога у редовном поступку разматрати остали закони и акта која ће стићи из Владе Србије.

Дачић је истакао да је велики искорак то што државни органи Србије, без обзира што је у питању и законодавна и извршна власт заједно покушавају и показују државно јединство и означавају политичку стабилност Србије.

Апсолутно не разумем неке примедбе које су се појавиле нарочито у опозиционим медијима које контролише Ђилас и та групација где говоре негативно о састанцима које смо имали, као што је на пример Влада Србије, на којем смо присуствовали председник Србије и ја говорећи о томе да је у питању нарушавање принципа поделе власти и тако даље, навео је Дачић.

Председник Скупштине Србије је навео да се Србија суочава са великим изазовима у различитим областима, од спољнополитичког положаја, питања економског развоја, заштите јавног здравља и уопште живота људи и додао да је веома битно да постоји јединство свих државних органа без обзира којој грани власти припадају.

Ја оцењујем веома позитивно то што се тиме показује државно јединство и политичка стабилност Србије. Ми нисмо овде да радимо једни против других него да свако у складу са својим надлежностима које има у складу са уставом Србије креирамо заједничку и јединствену државну политику када је реч о најважнијим питањима од значаја за Србију и све грађане, поручио је Дачић.

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести