Михајловић: Грађани Србије данас иду модерним путевима

БЕОГРАД: Министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре, Зорана Михајловић, реаговала је на критике Народне странке, наводећи да грађани Србије данас иду новим, модерним и безбедним ауто-путевима и модерним возовима и обновљеним пругама, што није био случај у време претходних власти.
mihajlovic, tanjug
Фото: TANJUG / MILICA NIKOLIC / bb

Док се путевима и пругама бавила власт у којој је био Вук Јеремић, грађани су престали и да верују да ће икад бити завршен и Коридор 10 и обилазница око Београда и многи други пројекти. Сад знају да критикују, а нису иза себе оставили ни метар асфалта у Грдедличкој клисури, рекла је Михајловић у саопштењу.

Исто је, каже, било и са железницом, коју су оставили потпуно запуштену, без нових возова и без километра обновљених пруга.

Лицемерно је да се сад праве како им је стало до инфраструктуре, јер шта о њој мисле већ су рекли кад су у ''30 тачака'' Савеза за Србију инфраструктуру ставили на 27. место, додаје Михајловић.

Члан Председништва Народне странке Лазар Ђуровић питао је данас министре саобраћаја и рударства Зорану Михајловић и Александра Антића колико је новца уплаћено у буџет Србије на име рудне ренте за камен који се уграђује у пруге и ауто-путеве.

Питао је колико је камена, шљунка и песка уграђено у путеве и пруге Србије у мандату министарке Михајловић и колико је новца на чијем је челу платило извођачима радова за испоручен и утрошен материјал.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести