Михајловић: Карикатура у НИН-у увреда и ругање жртвама

БЕОГРАД: Зорана Михајловић оценила је данас карикатуру у недељнику НИН као крајње непримерену и увредљиву, али и поражавајућу за цело друштво.
mihajlovic, Tanjug/Zoran Žestić
Фото: Танјуг/Зоран Жестић

БЕОГРАД: Потпредседница Владе Србије и председница Координационог тела за родну равноправност Зорана Михајловић оценила је данас карикатуру у недељнику НИН као крајње непримерену и увредљиву, али и поражавајућу за цело друштво.

"Питам се у ком тренутку престанемо да будемо људска бића која имају емпатију и бригу за другог и почнемо да користимо баш сваки повод, па и онај најтежи и најболнији за жртве, да од тога правимо хумор? Не да није смешно, већ је коришћење тешке ситуације кроз коју девојке свих ових дана пролазе за сваку осуду“, навела је Михајловићева у саопштењу за јавност.

Она је истакла да се жртвама насиља мора пружити подршка, и то сви као друштво.

„Овде имамо ситуацију да се зарад критика на рачун власти злоупотребљавају жртве силовања. Коме је то прихватљиво и нормално? Користити слободу изражавања за подсмех и ругање жртвама, за говор мржње и гнусне инсинуације је непримерено, увредљиво и поражавајуће за цело друштво. Када је реч о оваквим стварима, нема места за политику, оставите је по страни, поштујте и не исмевајте жртве“, поручила је Михајловићева.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести