Демо снимак Бовијеве песме „Starman“ на аукцији ће коштати бар 11.700 евра

Демо за који се верује да је први снимак песме "Starman" Дејвида Бовија продаје се на аукцији. Демо је настао 1971. године, а процењује се да ће бити продат за 11.500 евра.
i
Фото: EPA/FABRICE COFFRINI

На овом демо снимку може се чути како Бови говори гитаристи Мику Ронсону да не прекида снимање јер песма још траје. ББЦ пише да је Ронсон овај снимак дао свом пријатељу Кевину Хачинсону који је, након што је послушао песму, написао 'Проба Дејвида Бовија" и снимак оставио на таван.

На овом демо снимку налазе се и песме "Moonage Daydream" и "Hang Onto Yourself".

"Када сам први пут одслушао ову песму помислио сам како је добра. Нисам мислио да је фантастична. Када имате шеснаест година мало шта вас може импресионирати", рекао је Хачинсон.

Демо је чувао све ове године, а данас мисли да је песма феноменална. На овај демо подсетила га је супруга Клер којој је раније причао како се дружио с Ронсоном.

Демо ће се наћи на аукцији куће Омега, а процењује се да ће бити продат за 11.500 евра. Ден Хампсон, асистент менаџера аукцијске куће Омега, рекао је да постоји велика вероватноћа да је ово први снимак песме "Starman".

"Постоји много митова о стваралаштву Давида Бовија, а овај сирови материјал показује како је изгледао креативни процес једног генија", рекао је Хампсон.

Иначе, песма "Starman" налази се на албуму "Ziggy Stardust" који је објављен 1972. године и који је Бовију донео славу.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести