Премијера представе "Фине мртве д(ј)евојке" у БДП-у

БЕОГРАД: Представа "Фине мртве д(ј)евојке" према тексту Мате Матишића и у режији Патрика Лазића синоћ је премијерно изведена на Малој сцени Београдског драмског позоришта.
pozoriste, predstava, zavesa pixabay
Фото: pixabay.com

Прича је базирана на истоименом, награђиваном хрватском филму из 2002. године о две лезбијке које се досељавају у нову зграду, а главне улоге у представи поверен су глумицама Иви Илинчић и Ивани Николић.

Драма открива ликове комшија у послератном "лудилу", који су редом велике патриоте и верници који убијају, силују и абортирају, брижне родитеље који подижу фрустрирану децу, као и оне ретке "добре" који увек ћуте…

Реч је о причи која, између осталог, говори о мржњи и фрустрацијама због недостатка љубави.

Постоји један друштвени парадокс који је по мени дубоко погрешан и настран и о којем сам хтео да направим представу. То је чињеница да је друштвено прихватљивије мрзети било кога, него волети. Ово није још једна геј-френдли представа, ми чак и нисмо политички коректни у њој, нема црних и белих, сви су у најмању руку сиви и огрезли у мржњу. Зато мислим да се ова представа бави пуно ширим проблемом од тога ко с киме спава, изјавио је редитељ представе Патрик Лазић.

У представи игра многобројна глумачка екипа, а међу њима су Милена Предић Илинчић, Ивана Николић, Јадранка Селец, Милан Зарић, Паулина Манов, Иван Томић…

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести