ДОМАЋА ПАШТЕТА ОД ПИЛЕЋЕ ЏИГЕРИЦЕ Гурмански намаз који осваја укусом
Домаћа паштета од пилеће џигерице, у комбинацији са црним и белим луком, прави је погодак за све који воле пун, богат и слојевит укус.
Пажљиво одабрани зачини дају јој посебан карактер и дубину, док се њена кремаста текстура савршено слаже са лагано тостираним хлебом, који је готово обавезан за потпуни гастрономски доживљај.
Иако џигерица није свима омиљена, у оваквом облику она доноси вредне дозе гвожђа и протеина, без вештачких додатака који се често налазе у индустријским паштетама. Умерено конзумирана, ова паштета може бити и гурманско уживање и нутритивно вредна ужина.
Састојци:
350 г пилеће џигерице
50 г црног лука
2 чена белог лука
2 кашичице тузланске соли
1 кашичица бибера
100 г путера (ЗиМ)
1 кашичица мешавине зачина (Мастер)
1 кашичица млевене слатке паприке (Виспак)
тост хлеб (Клас)
зачинско и микробиље за декорацију
Припрема:
Ситно исецкајте црни лук и динстајте га на путеру и маслиновом уљу. Додајте ситно сецкани бели лук, а затим и очишћену пилећу џигерицу. Посолите, побиберите, додајте мешавину зачина и млевену црвену паприку. Када се све сједини и термички обради, пребаците у блендер, додајте путер и измиксајте до кремасте текстуре.
Паштету послужите на тосту, украсите микробиљем или листићима младог или љубичастог лука – и уживајте у укусу који подсећа на нека стара добра времена.