Ево како да ПОХУЈЕТЕ МЕСО А ДА НЕ СМРДИ ЦЕЛА КУЋА: Трик је једноставан А УСПУТ И МАЊЕ ГОЈИ
Поховање хране у рерни много је лакши и пријатнији посао него у тигању. Кућа не смрди толико, уље не лети по целој кухињи, потребно је мање, а оно што припремите није толико масно.
Можете да похујете и месо и поврће, а само се требате држати неколико правила.
Намирницу припремите на уобичајен начин, на пример, месо уваљајте у брашно, јаја и на крају у презле. Припремите одмах све комаде које планирате да похујете.
У међувремену укључите рерну на око 200 степени, зависно од тога шта похујете – за месо је потребно више времена па је температура мало нижа док поврћу не треба дуго.
У плех ставите мало уља, тек толико да дно буде премазано и ставите га у врућу рерну. Држите кратко, само да се уље загреје па сложите комаде спремне за поховање и премажите их одозго уљем.
На пола печења окрените комаде на другу страну. На исти начин могуће је испећи и ћевапе, пљескавице…
Ако овако печете хамбургере или чизбургере, испеците месо на такав начин, на крају по њему поређајте листиће сира, а пресечене лепиње сложите тако да се једним делом држи за ивицу меса, а другим за руб плеха. Тако ће се загрејати и постати тек мало хрскаво
Крстарица