Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Нови Сад
  • Бачка Паланка
  • Бачка Топола
  • Бечеј
  • Београд
  • Инђија
  • Крагујевац
  • Лесковац
  • Ниш
  • Панчево
  • Рума
  • Сомбор
  • Стара Пазова
  • Суботица
  • Вршац
  • Зрењанин

Ево како да ПОХУЈЕТЕ МЕСО А ДА НЕ СМРДИ ЦЕЛА КУЋА: Трик је једноставан А УСПУТ И МАЊЕ ГОЈИ

16.04.2024. 10:17 10:22
Пише:
Фото: Ilustracija/pixabay.com

Поховање хране у рерни много је лакши и пријатнији посао него у тигању. Кућа не смрди толико, уље не лети по целој кухињи, потребно је мање, а оно што припремите није толико масно.

Можете да похујете и месо и поврће, а само се требате држати неколико правила.

Намирницу припремите на уобичајен начин, на пример, месо уваљајте у брашно, јаја и на крају у презле. Припремите одмах све комаде које планирате да похујете.

У међувремену укључите рерну на око 200 степени, зависно од тога шта похујете – за месо је потребно више времена па је температура мало нижа док поврћу не треба дуго.

У плех ставите мало уља, тек толико да дно буде премазано и ставите га у врућу рерну. Држите кратко, само да се уље загреје па сложите комаде спремне за поховање и премажите их одозго уљем.

На пола печења окрените комаде на другу страну. На исти начин могуће је испећи и ћевапе, пљескавице…

Ако овако печете хамбургере или чизбургере, испеците месо на такав начин, на крају по њему поређајте листиће сира, а пресечене лепиње сложите тако да се једним делом држи за ивицу меса, а другим за руб плеха. Тако ће се загрејати и постати тек мало хрскаво

Крстарица

Пише:
Пошаљите коментар
НАЈБОЉА СМЕСА ЗА ПОХОВАЊЕ, ТАЈНА је у овој НАМИРНИЦИ Само на овај начин ће месо бити СОЧНО

НАЈБОЉА СМЕСА ЗА ПОХОВАЊЕ, ТАЈНА је у овој НАМИРНИЦИ Само на овај начин ће месо бити СОЧНО

13.02.2024. 14:28 20:16
УКУСАН ОБРОК ОЧАС ПОСЛА КОЈЕМ НЕЋЕТЕ ОДОЛЕТИ! Откривамо вам рецепт за поховани ролат од млевеног меса

УКУСАН ОБРОК ОЧАС ПОСЛА КОЈЕМ НЕЋЕТЕ ОДОЛЕТИ! Откривамо вам рецепт за поховани ролат од млевеног меса

03.03.2024. 13:20 15:05