КАКО ДА ВАМ ЈАГОДЕ ОСТАНУ СВЕЖЕ И НЕ ПОКВАРЕ СЕ ЧАК 3 НЕДЕЉЕ Чувајте их овако!
Јагоде су врло осетљиве и не могу дуго да стоје, чак ни у фрижидеру. Већ после два дана се покваре и морате да их баците.
Примените овај начин прања и остаће свеже чак три недеље.
Оперите их на овај начин
Оперите јагоде у раствору сирћета. Помешајте бело сирће с водом у размери 1:3 и потопите јагоде на 5 минута. Сирће ће за то време уклонити бактерије и споре буђи који изазивају труљење воћа. Добро их исперите, али немојте превише да трљате и ставите на убрус да се потпуно осуше. Затим их на сувом убрусу одложите у фрижидер, у пластичној кутији с поклопцем. Остаће свеже до три недеље. Не брините, неће мирисати на сирће!
Како да знате да су јагоде покварене?
Стручњаци за бобичасто воће препоручују да при куповини јагода увек обратите пажњу на датум "најбоље употребити до" који је наведен на паковању, као и на боју плодова. Како истичу, треба избегавати јагоде које су изгубиле интензивну боју, имају изражене зелене или беле делове, постале су мекане, лепљиве или су почеле да буђају. Такође, напомињу да их не треба остављати на собној температури осим ако их нећете одмах појести.
Најжена/Ало.рс