ПИТАЊЕ СВИХ ПИТАЊА Посна или мрсна, свеједно је! Ево колико РУСКА САЛАТА може да „ПОЖИВИ“ и како је најбоље ЧУВАТИ

Већина домаћица се вечито пита колико заправо дуго руска салата може да стоји у фрижидеру, а да буде безбедна за јело.
r
Фото: pixabay.com

Као што је познато, руска салата се прави од поврћа, мајонеза, шунке и јаја, а њено присуство на празничној трпези је неизоставно.

Ипак, она је лако кварљива, управо због састојака који је чине.

Зато је потребно да будете јако опрезни са руском салатом, баш као и са свим осталим јелима у која иде мајонез, јер таква јела имају релативно кратак рок трајања.

Без обзира на то да ли је правите посну или мрсну, постоји велика могућност да се већ трећег дана поквари.

Осим тога, уколико салату прекривате фолијом, тиме омогућавате микроорганизмима да до ње и дођу. Самим тим, у свој организам уносите велику количину бактерија, а да тога често нисте ни свесни.

Зато је најбоље салату држати у чинији са поклопцем и на хладном месту, односно у фрижидеру.

Међутим, чак и ако је складиштите на прави начин, најбоље би било да је поједете у року од три дана, без обзира на то да ли се ради о посној или о мрсној салати.

Дневник/Сити магазин

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести