Рецепт дана: Банана чизкејк

Освежавајућ и укусан десерт као створен за вреле дане.
cizkejk
Фото: www.freeimages.com

Састојци:

За пишкоту:

- 4 веће банане,

- 60 мл уље,

- 100 г шећера,

- ½ кесице ванил шећера,

- 200 г брашна,

- ½ кашичице прашка за пециво,

- ½ кашичице сода бикарбоне,

- прстохват соли,

- кашичица цимета

За фил:

- 900 г несланог крем сира,

- 100 г шећера,

- ½ кесице ванил шећера, 

- 250 мл млека,

- кесица желатина

Припрема:

1. Банане изгњечити виљушком, па додати уље, јаје и мутити да се смеса лепо сједини.

2. Додати шећер, ванил шећер и мутити док се шећер не отопи.

3. Брашно просејати и постепено додавати заједно са прашком за пециво и содом бикарбоном.

4. На крају додати прстохват соли и цимет.

5. Смесу излити у округли калуп, коме се страница скида.

6. Пећи у рерни загрејаној на 160 степени око 30-40 минута.

7. Неслани крем сир сипати у посуду за мућење, додати шећер и ванил шећер. Миксером полако умутити смесу.

8. У мало млаког млека додати желатин и пустити 5-10 минута да бубри.

9. Када је желатин набрубрио, додати га преосталом млеку.

10. Млеко затим постепено додати смести од крем сира и мутити миксером док се смеса не сједини.

11. Фил прелити преко испечене и охлађене коре. Оставити у фрижидеру најмање три сата да се смеса лепо расхлади.

12. Склонити обруч са калупа, па охлађени колач сећи и декорисати чоколадним преливом и колутовима банане.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести