Рецепт дана: Италијанске грисине

Овај укусни снек по италијанској рецептури сасвим сигурно добринеће бољем расположењу на свакој забави, а неће „сметати“ ни у варијанти кућног биоскопа.
grisine
Фото: www.freeimages.com

Састојци:

- 500 г брашна,

- 1 јаје,

- кашичица милерама,

- 1 маргарин,

- шоља млека,

- пола прашка за пециво,

- со по укусу,

- ким и/или сусам

Припрема:

1. Умесити тесто од брашна, маргарина, жуманцета, милерама, соли и прашка за пециво.

2. Оставити тесто у фрижидеру да „преноћи“.

3. Сутрадан развити две јуфкице, премазати беланцетом и посути кимом и/или сусамом.

4. Сећи врућим ножем на штапиће, ширине пола центиметра.

5. Пећи 10-15 минута у рерни загрејаној на 200 степени.  

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести