Рецепт дана: Пуњени шампињони

Шампињони пуњени сланином и качкаваљем одушевиће вас пуноћом укуса, без обзира да ли ћете их сервирати за ручак или вечеру...
sampinjoni
Фото: Youtube Printscreen

Састојци:

- 400 г већих шампињона,

- 50 г димљене сланине,

- 50 г празилука (бели део),

- 50 г качкаваља,

- ½ кашичице бибера,

- кашичица оригана,

- чен белог лука,

- кашика свежег першунов листа,

- со по укусу,

- уље

Припрема:

1. Опрати шампињоне, очистити их, одвојити дршке, па дршке исећи на колутиће.

2. Качкаваљ исећи на коцкице.

3. Празилук добро очистити и опрати и исећи на коцкице. Бели лук такође очистити и ситно исећи.

4. Загрејати уље, па пропржити дршке од шампињона, додати сланину, празилук и на крају бели лук. Посолити по укусу, додати бибер, оригано и динстати док не уври вода коју ће дршке од шампињона да пусте.

5. Склонити фил са шпорета и умешати опран и исецкан першунов лист.

6. Шампињоне поређати у пекач, па их нафиловати.

7. Пећи их 15 минута у рерни претходно загрејаној на 220 степени.

8. Извадити шампињоне из рерне, на сваки ставити мало качкаваља и вратити у рерну на пар минута, односно, док се качкаваљ не истопи.

EUR/RSD 118.0933
Најновије вести