Рецепт дана: Вариво од купуса

Купус побољшава пробаву и помаже код мршављења. Јача имунитет, чисти организам, а побољшава и концентрацију.
varivo
Фото: pixabay.com

Састојци:

- пола главице купуса,

- главивца лука,

- со и бибер по укусу,

- кашичица шећера,

- зачини по жељи (коријандер, ловоров лист, слатка папричица)

- мање паковање соса од парадајза

Припрема:

1. Исећи купус на резанце и ставити га да се кува.

2. У одвојеној посуди продинстати ситно исецкан лук, па пред крај динстања додати кашичицу шећера и пустити да се карамелизује.

3. Купус након петнаестак минута извадити из воде, процедити га, а у издинстан лук додати сос од парадајза и зачине, па оставити још неких 20 минута, уз доливање воде по потреби.

4. Пред крај кувања можете додати запршку ако желите.

5. Ово вариво би требало да буде мало гушће, а одлично паше уз пире од кромпира.

6. Ако желите да мало „појачате“ ручак, убаците и кувану јунетину исецкану на коцкице.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести