СУПЕРЛИГА СРБИЈЕ: Човић повео Вошу до победе

Фудбалери Војводине прошли су трновит пут до нове победе.
Čović postiže vodeći pogodak za Vojvodinu  Foto: J. Grlić 
Фото: Човић постиже водећи погодак за Војводину  Фото: Ј. Грлић 

Екипа Младости потврдила је да је реч о изузетно искусној и организованој целини, која уме да игра на резултат, али је Немања Човић који је ушао у другом полувремену у црвено-белу екипу био тај тас на ваги који је усмерио утакмицу онако како је домаћин то и желео.

Гости из Лучана нису у Нови Сад дошли да се бране и то су и домаћину дали до знања практично од првог минута. Били су веома дисциплиновани и чврсти у игри иза блока, недозвољавајући Војводини да успостави жељени начин игре. Тек у 13. минуту видели смо први шут ка голу Зечевића, да би на другој страни узвратио ударце и Јешић, али промене резултата није било. Играло се углавном између два казнена простора, да би у 23. минуту, после корнера Дринчића, Саничанин покушао да изненади чувара мреже гостију, али је Зечевић био на правом месту.

Три минута касније видели смо најбољу прилику у првом делу. Акција гостију ишла је по левој страни, Одита је пропустио лопту Александру Јешићу који се нашао у идеалној позицији на неких 12 метара, међутим Емил Роцков је сјајно интервенисао и отклонио опасност. Трудили су и након тога Новосађани да некако стигну до гола Младости што им није успевало и до краја овог дела игре једино је поново Андрић шутирао на гол Војводине, а Роцков показао због чега је стекао статус репрезнтативца.

Одмах на почетку наставка малобројна публика пружила је громогласну подршку црвено-белима, желећи да их раздрма и помогне им на путу ка остварењу циља. Међутим, први су запретили поново гости, када је искусни Бојовић главом тукао поред гола. Очигледно, тиму из Лучана и бод је био довољан у Новом Саду па смо све чешће били сведоци бројних прекида, због указивања лекарске помоћи. То је одговарало тиму тренера Горана Станића који је у 63. минуту имао јако лепу ситуацију испред гола Воше, лопта је стално кружила испред одбране домаћег тима, али коначног ударца није било.

У јеку нешто веће теренске иницијативе гостујуће екипе, Војводина је повела. Играо се 65. минут када је по десној страни лепо прошао Никола Андрић, упутио центаршут на другу стативу, а тамо је највиши у скоку био Немања Човић и напокон савладао голмана Зечевића. Од тог тренутка, Лучанци су кренули офанзивније, извели неколико узастопних корнера, а домаћи тим као да се мало више повукао пред свој гол. Тада је поново бљеснуо Миљан Вукадиновић...примио је лопту на десном крилу, повукао је у средину, а онда је уследио фантастичан шут са 17 метара и лопта се од пречке, а потом и леђа Зечевића, нашла по други пут у мрежи Младости.

И поред минуса од два гола, гости се нису предавали и у 82. минуту њихов капитен Милош Шатара са 30 метара упутио је ударац ка голу Војводине. Лопта је одскочила баш испред голмана Роцкова, преварила га, и одсела у његовој мрежи за коначних 2:1.

Колико је тешка, али и слатка, била ова победа за тим Војводине, најбоље се видело по завршетку утакмице по реакцији готово свих првотимаца новосадског тима. Уздигнутих руку и уз заједничку песму са навијачима они су прославили трећу везану победу и нови корак који су направили ка Европи.      

А. Предојевић

Лалатовић: Тежак терен одговарао Лучанцима

По завршетку сусрета на Карађорђу помоћни тренер екипе Младости Игор Савић је рекао:

- Пре него што је Војводина повела имали смо две веома добре прилике. Када се оне не искористе, екипе као што је Новосадска то казне и баш такав епилог им се и десио.

Задовољан је био тренер Војводине Ненад Лалатовић.

- У првом полувремену екипа Младости се боље снашла на тешком терену јер је он више одговарао тиму који се брани, него оном који напада. Улазак Човића и његов гол донели су преокрет у нашој игри и честитам свим момцима на заслуженој победи - рекао је Лалатовић.

А. П.

Војводина - Младост 2:1 (0:0)

НОВИ САД: Стадион Карађорђе, гледалаца 1000, судија: Марковић (Београд). Стрелци: Човић у 65. и Вукадиновић у 74. за Војводину, а Шатара у 82. минуту за Младост. Жути картони: Ђорђевић (Војводина), Крајишник и Шатара (Младост).

ВОЈВОДИНА: Роцков 7, Андрић 7, Бралић 7, Саничанин 7, Ђорђевић 7, Топић 7, Дринчић 7, Младеновић 6,5 (Човић 7,5), Бојић 7 (Ђуричин), Вукадиновић 7, Мркајић 7 (Зукић).

МЛАДОСТ: Зечевић 6,5, Елиомар 6,5, Крајишник 6,5, Одита 7, Мићевић 6,5 (Синђић 6,5), Бојовић 7, Радивојевић 6,5, Јешић 7, Милошевић 7, Јовановић 6,5, Шатара 7.

 

 

EUR/RSD 117.1205
Најновије вести