Честитке за Курбан-бајрам

БЕОГРАД : Председница Владе Србије Ана Брнабић честитала је данас реису-л-улеми Исламске заједнице Србије Сеаду Насуфовићу, председнику Мешихата Исламске заједнице у Србији муфтији Мевлудину Дудићу и свим грађанима исламске вероисповести Курбан-бајрам.
brnabic, tanjug vlada
Фото: TANJUG/ VLADA REPUBLIKE SRBIJE/ SLOBODAN MILJEVIC/ nr

“У име Владе Републике Србије и у своје лично име, Вама и свим грађанима исламске вероисповести упућујем најискреније честитке поводом великог верског празника Курбан-бајрама. 

Желим вам да овај велики празник проведете у миру и благостању и радости уз своје најближе, негујући мир, толеранцију и међусобно поштовање, као највеће људске вредности“, наводи се у честитки премијерке Брнабић, саопштила је Канцеларија Владе Србије за сарадњу с медијима.

Михајловић честитала Курбан бајрам

БЕОГРАД:  Потпредседница владе и министарка грађевинарства, саобраћаја и инраструктуре, Зорана Михајловић, честитала је свим верницима исламске вере и реис ул улеми Исламске заједнице Србије Сеаду Насуфовићу наступајући Курбан бајрам.

"Нека један од два најзначајнија исламска празника донесе здравље и радост у ваше домове. Уз жеље да и у данима пред нама покажемо међусобно поштовање, негујући толеранцију, мир и слогу, упућујем вам искрене честитке", поручила је Михајловић у писаној изјави достављеној медијима.

Ружић честитао Курбан бајрам

БЕОГРАД:  Министар државне управе и локлане самоуправе Бранко Ружић честитао је грађанима исламске вероисповести поводом Курбан-бајрама,уз жеље да га с најближим проведу у здрављу и весељу.

„Свим верницима исламске вероисповести који прослављају, искрено честитам Курбан Бајрам. Славите га са најближима у здрављу, весељу и благостању. Нека овај празник подсети да сви ми у основи гајимо исте вредности мира, солидарности, толеранције и поштовања међу људима“, навео је Ружић у писаној изјави достављеној медијима.

Мировић честитао Курбан бајрам

НОВИ САД: Предедник Покрајинске владе Игор Мировић честитао је данас поглаварима Исламске заједнице и свим грађанима исламске вероисповести предстојећи Курбан бајрам, један од два највећа празника код муслимана.

„У име Покрајинске владе и у своје лично име, свим верницима исламске вероисповести упућујем најискреније честитке са жељом да овај празник проведу у добром здрављу, миру и заједници са ближњима. Нека буде честит и благословен Курбан-бајрам“, стоји у честитки председника Покрајинске владе Игора Мировића.

Угљанин честитао Курбан бајрам

НОВИ ПАЗАР: Председник Бошњачког националног већа Сулејман Угљанин честитао је наступајући празник Курбан Бајрам свим Бошњацима, како је навео, грађанима Санџака који славе овај благдан, уз жеље да га проведу у јединству.

“Поводом наступајућег Курбан-бајрама, упућујем искрене честитке свим Бошњацима у Санџаку и дијаспори и свим грађанима који славе овај благдан. Нека и овај Курбан Бајрам, као сви претходни и као сви будући, буде благдан среће, благостања, јединства и мира међу људима", навео је Угљанин у писаној изјави достављеној медијима.

Угљанин је пожелео да ови празнични дани учврсте веру и наду у бољу будућност и напредак, буду подстицај ширењу толеранције, поверења и сарадње међу људима свих нација и вера.

"Желим вам сигурну садашњост и срећну будућност", поручио је Угљанин уз традиционални поздрав Бајрам Шериф Мубарек Олсун. 

Зукорлић честитао Курбан бајрам

НОВИ ПАЗАР: Председник Странке правде и помирења и народни посланик Муамер Зукорлић честитао је данас Курбан бајрам уз подсећање да је овај празник један од најзначајнијих празничних дана током којих муслимани у свечарском духу обнављају поуку и свест о важности јединства и спремности на жртву. "Јединство под бајраком вере у Једног Бога и једног етхоса кога краси доброта припадника те заједнице спремних на жртву и одрицање за те вредности на путу доброчинства према другима, где се људи могу градирати само по степену племенитости, представља највиши степен људске културе и цивилизираности", навео је Зукорлић.

Подсетио је да исламски ибадети (исламски израз за апсолутну покорност Алаху) Хаџд и Курбан имају за циљ да приближе људе овом идеалу и тиме унапредити хармонију и срећу међу припадницима људског рода.

"У том светлу, свим припадницима ислама и свим добрим људима, Бајрам Шериф Мубарек Олсун", поручио је Зукорлић у писаној изјави достављеној медијима.

Пауновић честитала исламским верницима Курбан-бајрам

БЕОГРАД: Директорка Канцеларије за људска и мањинска права Владе Србије Сузана Пауновић честитала је данас реис-ул-улеми Исламске заједнице Србије Сеаду Насуфовићу, председнику Мешихата Исламске заједнице у Србији муфтији Мевлудину Дудићу и свим грађанима исламске вероисповести Курбан-бајрам.
„Поводом Курбан-бајрама свим верницима исламске вероисповести у Републици Србији упућујем најсрдачније честитке са жељом да овај празник дочекате у миру, добром здрављу и благостању, а да бајрамске радости у добром расположењу поделите са својим породицама и пријатељима", поручила је Пауновић.
У писаној изјави достављеној медијима, истакла је да празник Курбан-бајрам подсећа на непролазне вредности узајамног уважавања и суживота, и ови дани треба да нас подстакну да будемо пажљивији и саосећајнији, великодушнији према најближима, према пријатељима и према нашим комшијама.

Принц Александар честитао Курбан бајрам исламској заједници

БЕОГРАД: Принц Александар Карађорђевић честитао је данас верницима исламске заједнице у Србији и Републици Српској празник Курбан бајрам. 

Престолонаследник Александар честитао је Курбан бајрам Реису-л-улеми исламске заједнице Србије Сеаду Насуфовићу, Абдулаху еф. Нуману муфтији србијанском, др Мевлуду Дудићу, председнику Мешихата исламске заједнице, др Осману Козлићу муфтији бањалучком и свим верницима исламске заједнице у Србији и Републици Српској. 

EUR/RSD 117.1484
Најновије вести