Брнабић, Кухта: Чешка истиче добру економску сарадњу са Србије

Премијерка Ана Брнабић разговарала је данас са амбасадором Чешке Томашом Кухтом, који јој је уручио писмо потпредседника чешке владе и министра трговине Карела Хавличека у којем се истиче веома добра економска сарадња са Србијом и значај који наша земља има за чешке инвеститоре.
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je danas sa ambasadorom Češke Tomašom Kuhtom  Foto: Tanjug/video
Фото: Премијерка Ана Брнабић разговарала је данас са амбасадором Чешке Томашом Кухтом Фото: Танјуг/видео

БЕОГРАД: Премијерка Ана Брнабић разговарала је данас са амбасадором Чешке Томашом Кухтом, који јој је уручио писмо потпредседника чешке владе и министра трговине Карела Хавличека у којем се истиче веома добра економска сарадња са Србијом и значај који наша земља има за чешке инвеститоре.

Брнабић је захвалила на поверењу Владе Чешке и на инвестицијама које долазе из те земље и оценила да су билатерални односи две државе чврсти и стабилни, чему пре свега доприноси отворен дијалог и билатералне посете званичника на највишем нивоу, саопштила је Влада Србије.

Она је подсетила и на недавну посету председника Чешке Милоша Земана Србији у септембру 2019. године, када је одржан и велики пословни форум српских и чешких привредника.

Када је реч о даљим реформама, Брнабић је истакла да је Србија посвећена јачању економије и изградњи модерне државе која почива на европским вредностима, као и стварању најпривлачнијег пословног окружења у овом делу Европе.

Према њеним речима, фискална консолидација и стварање дугорочне макроекономске стабилности даје повољну економску климу и додатну сигурност свим страним компанијама које желе да инвестирају у Србији.

Амбасадор Кухта истакао је да је највише инвестиција реализовано у области телекомуникација и некретнина, али и у банкарском, индустријском и фармацеутском сектору, а да се у наредном периоду очекује још већи број чешких улагања у Србији.

Како је објаснио, управо подршка Владе Србије даје подстицај и охрабрење предузетницима из Чешке да свој капитал улажу на овом тржишту, додаје се у саопштењу.

EUR/RSD 117.1643
Најновије вести