Челници ДСС из Ужица прелазе у СНС

УЖИЦЕ: После одлуке Председништва ДСС да раскине све коалиције на локалном нивоу са СНС због неслагања са политиком коју власти води према КиМ, челници ДСС из Златиборског округа одлучили су да иступе из те станке и да политички ангажман наставе у СНС. 
DSS Foto: Tanjug
Фото: Tanjug

Председник Окружног одбора ДСС Златиборског округа Недељко Милосављевић и потпредседник Градског одбора ДСС Ужице и члан Главног одбора ДСС Миодраг Петковић кажу да су непријатно изненађени одлуком Председништва ДСС, а посебно наводе да не разумеју које су то промењене околности у погледу вођења косовске политике, имајући у виду напоре које државни врх улаже у одбрану националних интереса. 

"Ову, за нас неприхватљиву одлуку страначке централе, сматрамо као пролазни политички маневар ка сарадњи са екипом политичара који су окупљени у такозвани Савез за Србију. После вишедеценијског бављења политиком у оквиру ДСС не можемо да учествујемо и сарађујемо са оним политичарима који су посебно у периоду 2008-2012. године водили неодговорну и националну и економску политику", наводе у заједничком саопштењу. 

Позвали су све чланове ДСС са којима су се све ове године борили за, како кажу, добробит Ужица, Златиборског округа и Србије, да "не верују лажним спаситељима из тајкунско-лоповског савеза" и да следе њихов пут. 

"Донели смо одлуку о иступању из ДСС, а наш даљи политички ангажман управо опредељује борба за националне интересе за које смо се и до сада залагали и коју једино можемо наставити у оквиру СНС, у тиму људи које предводи председник Србије Александар Вучић", навели су у заједничком саопштењу. 

Раније данас и одборник ДСС у Скупштини општине Мали Зворник Јово Роган саопштио је да се не слаже са одлуком централе странке о раскиду коалиције на локланом новоу са СНС "као ни са уласком у Савез са Ðиласом и Јеремићем" и додао да ће наставити да подржава политику Александра Вучића.

ДСС одлучила је на седници председништва да раскине коалиције на локалном нивоу са СНС, јер се не слаже са политиком према КиМ, а не искључују ни евентуални улазак у Савез за Србију.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести