Линта: Пуповац и Милошевић пресли црвену линију

БЕОГРАД: Председник Савеза Срба из региона Миодраг Линта оценио је данас да председник СДСС Милорад Пуповац "бесрамно покушава да увери јавност у Србији да је учешће представика Срба на прослави Олује почетак мира и помирења два народа".
miodrag linta, tanjug video
Фото: Миодраг Линта, фото: Танјуг (Видео)

Линта сматра да Пуповцу још није јасно да учествовање Милошевића на прослави злочиначке акције "Олуја" у Книну представља најдубљу увреду и понижење за српски народ, посебно за крајишке Србе.

"Пуповац бесрамно и безобразно покушава да увери јавност у Србији да је учешће Бориса Милошевића на прослави протеривања крајишких Срба почетак мира и помирења Србије и Хрватске и два народа и услов да хрватска власт осуди злочине над Србима и изрази жаљење због тих злочина", навео је Линта у изјави коју је доставио медијима.

Пуповац и Милошевић су, сматра Линта, прешли црвену линију јер су послали јасну поруку да признају "најбезочније лажи" хрватске стране да је Олуја била легална и легитимна акција и да су Србија и крајишки Срби били агресори.

"Хрватска ће сада срамну и скандалозну одлуку врха СДСС-а да користи у међународној заједници како су и представници Срба признали законитост и оправданост злочиначке акције Олуја", сматра Линта.

Линта као невиђено лицемерје назива изјаву Пуповца да је Милошевић био на прослави злочиначке акције "Олуја" у Книну да би се зауставило ратовање политикама сећања и комеморација и да би се оне почеле трансфомирати у поруке мира и помирења, као и да би се осудили злочини почињени над Србима и исказало жаљење због страдања Срба.

Линта каже да Пуповац нема морално право да доноси самостално одлуке о тако важној теми јер, како тврди, већина Срба који су живели у Хрватској пре рата сада живе у Србији, Српској и трећим државама због усташке политике Фрање Туђмана.

У саопштењу Линта понавља да ниједан прави српски представник и ниједан частан Србин не би никада смео да буде 5. августа у Книну гђе се прославља протјеривање нашег народа.

"Врхунско је лицемјерје када хрватски премијер Пленковић и хрватски министри декларативнио осуђују злочине над Србима и тобоже жале због тих злочина а истовремено славе сваког 5. августа у Книну протеривање и убијање нашег народа, понављају свакодневно лажни мит о српској агресији, рехабилитују усташку идеологију, величају ратне злочинце, неријешавању питање несталих Срба и имовинске и бројне друге проблеме протјераних Срба", наводи Линта.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести