Пастор: Нема назнака да ће се смањити прилив миграната

СУБОТИЦА: Председник СВМ Иштван Пастор оценио је да нема назнака да ће се у наредном периоду смањити прилив миграната и истакао да је потребно снажније полицијско присуство и помоћ на местима где има миграната.
 Ištvan Pastor Foto: „Dnevnik .rs
Фото: Иштван Пастор  Фото: „Дневник .рс

Присуство миграната и њихово ширење по територији је стварност коју не можемо прећутати нити сакрити у цинични хуманизам, рекао је Иштван за Панон РТВ.

Он је додао да мигранти имају озбиљну логистичку помоћ како би дошли на територију Србије.

Нагласио је да једино СВМ на српској политичкој сцени јавно, отворено и директно говори да је реч о проблемима који се не могу прећутати.

О томе говоримо не само у медијима, него и на местима доношења одлука, указујемо на проблеме, тражимо решење, помоћ... Тако је и шеф фракције СВМ-а говорио у Скупштини Србије, тражио снажније полицијско присуство и помоћ. Не видим озбиљне знаке, али надам се да ће Србија у једном тренутку одлучније бранити јужну границу, да ће полиција бити присутнија тамо где има миграната, јер видимо да када се појави полиција мења се њихово понашање, рекао је Пастор.

Говорећи о предстојећим изборима, Пастор је рекао да СВМ формулише своју кампању, која ће кренути у марту и бити кратка и интензивна, те одбацио сваку бојазан да представник мађарске мањине буде изгуран са политичке сцене Србије.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести