Вучић с посланицима Бундестага о самиту, евроинтеграцијама...

БЕРЛИН: Председник Србије Александар Вучић састао се данас у Берлину са посланицима Бундестага Јоханом Вадепулом, Флорианом Ханом и Хансом Јоакимом Фаленским
 Vučić s poslanicima Bundestaga Foto: Tanjug/video
Фото: Вучић с посланицима Бундестага Фото: Танјуг/видео

са којима је разговарао о јучерашњем састанку о Западном Балкану, евроинтеграцијама Србије и немачким инвестицијама.

Вучић је рекао да се Србија на јучерашњем састанку понашала озбиљно и одговорно и да је без обзира на резулатат састанка било важно разговарати.

Он је, говорећи о проблемима у дијалогу са Приштином, нагласио да је Србија потпуно посвећена дијалогу у циљу постизања компромисног решења, али је Приштина блокирала дијалог увођењем такси на робу из Србије.

Немачки посланици су истакли да би, не само за Београд и Приштину, већ и за целу Европу било веома важно да дође до наставка дијалога и компромисног решења између Београда и Приштине.

Председник је рекао да је Србија поуздан и одговоран партнер и нагласио да односе са Немачком карактерише развијена сарадња на свим пољима. 

"Немачка је један од најзначајнијих економских партнера Србије и један од највећих инвеститора у нашу привреду", рекао је Вучић, а наведено је усаопштењу достављеном медијима. 

Он је посланике Бундестага обавестио о економској ситуацији у Србији истакавши да је она, по оценама свих међународних финансијских институција, веома добра. Због тога би, додао је, био веома значајан долазак немачког Волксвагена у Србију.

Посланици Бундестага истакли су да имају сазнања о искуствима немачких инвеститора у Србији који су веома задовољни условима пословања.

 

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести