Одбор за хитна питања ФСС одлучио: Финале Купа игра се у Нишу

Финална утакмица Купа Србије између фудбалера Војводине и Партизана играће се 24. јуна у Нишу.
kup srbije foto tanjug ilustracija
Фото: Фото: Танјуг, илустрација

Тако је одлучио Одбор за хитна питања ФШ-а. Сусрет се игра на тамошњем Градском стадиону у парку Чаир, а жреб којим ће номинално бити одређен клуб-домаћин у финалу, одржаће се данас у 13 часова.

- Надао сам се и прижељкивао сам да ћемо за трофеј борити пред нашим навијачима на стадиону “Карађорђе” - рекао је тренер Воше Ненад Лалатовић. - Нажалост, нисам се питао, као ни тренер Партизана Саво Милошевић, нити навијачи оба клуба. Сигуран сам да су Нови Сад и север Србије заслужили да буду домаћини оваквог спектакла, али ту не можемо ништа да променимо. Што се терена у Нишу тиче, чим је ФШ донео одлуку да се финале на њему одигра сигурно је да је у добром стању. Без обзира на све, наш циљ остаје исти - желимо да подигнемо победнички трофеј, донесемо га у наш град и поделимо радост са нашим  навијачима и свим љубитељима фудбала у Новом Саду

Навијачи Воше најављују да неће путовати на финале?

- Ни ту не могу ништа да променим - додао је Лалатовић. - Волео бих да навијачи дођу и буду уз нас у Нишу, њихова помоћ преко нам је потребна и надам се да ће ипак да промене одлуку коју су донели.

А. П.

Саопштење навијача Војводине: Не идемо на финале

Навијачи Војводине окупљени у групи Фирма 1989, пре него што је била донета одлука у граду-домаћину финала Купа Србије, издали су саопштење у којем су обавестили спортску јавност да у случају да буде одређено да се финале игра у неком од градова централне или јужне Србије (Ниш, Јагодина, Крушевац, Ужице...) да тој утакмици неће присуствовати.

- Уз, нажалост, још увек свеже сећање на 2011. годину и финале с Партзаном у којем је наш клуб драстично оштећен на терену, у сећању навијача Војводине и даље је готово целодневно малтретирање и тортура којој су били изложени тог дана, иако је, наводно, у интересу људи који воде српски фудбал и тада било то да се на нашим стадионима окупља што већи број гледалаца - каже се у саопштењу навијачке група Фирма. - Оно што свих 8.000 навијача који су тада подржали Војводину у Београду и даље добро памте, навијачка група Фирма подсећа спортску јавност на следеће: на меч финала Купа Србије кренули смо у 15.30 часова из Новог Сада, а на стадион на којем је играно финале, у свега 90 километара удаљеном Београду, ушли смо тек у 20.45 часова, при чему током читавог пута није забележен ниједан једини инцидент.

Самим тим, постављамо питање: ако нам је тада требало скоро пет сати да дођемо до Београда, колико ће нам времена бити потребно да дођемо до Ниша, Јагодине или Ужица? Да ли се, одређивањем неког од ових или градова из њиховог окружења, показује јасна намера да Војводина има што мању подршку својих навијача у финалу, чиме се опет инсинуира то да је унапред познато коме треба да припадне пехар?

У тренутној ситуацији, једино поштено решење за одређивање места одигравања финала јесте то да се жребом извлачи домаћинство, те да утакмица буде одиграна или на стадиону „Карађорђе“, или на стадиону Партизана у Београду. Свака другачија одлука показала би јасну намеру и опредељеност да се Фудбалском клубу Војводина максимално ускрати подршка у финалу, а сам клуб доведе у ситуацију да буде само пуки актер меча чији је исход унапред одређен.

Апелујемо на Фудбалски савез да донесе једину поштену и исправну одлуку у вези са местом одигравања финала, а то је да се домаћинство одреди жребом, те да домаћини на свом стадиону буду или Војводина или Партизан. У супротном, навијачи Војводине се дефинитивно неће излагати целодневном малтретирању само зато да би својим присуством на утакмици некоме дали лажну слику о томе како је финале протекло у фер и поштеним условима.

EUR/RSD 117.1484
Најновије вести