ОСТОЈА МИЈАИЛОВИЋ: Заступаћу интерес Звезде и Партизана

Остоја Мијаиловић био је један од говорника на "Копаоник бизнис форуму", а причао је, између осталог, и о учешћу Дубаија у Аба лиги, као и о томе шта би то значило за Црвену звезду и Партизан.
1
Фото: TANJUG/ JADRANKA ILIĆ/bs

Први човек црно-белих је истакао да би потенцијални улазак Дубаија у Аба лигу морао да донесе профит према два највећа српска клуба.

„За неколико дана је скупштина Аба лиге. Дубаи да би играо Евролигу, њима треба нека лига да би подигли организацију. Ја јесам за Дубаи, то је богато тржиште, дошли би многи спонзори. Евролига је по том питању била јасна, а то је да организација жели новац ако Дубаи хоће у Евролигу и желе клубови. Ја ћу заступати интерес да Партизан и Црвена звезда треба да узму највише новца од уласка Дубаија у Аба лигу због тога што су ова два клуба највише подигла регионално такмичење“.

Мијаиловић је упоредио приходе од карата у фудбалу и кошарци и изнео закључак да је кошарка гледанија него фудбал.

„Фудбалски клуб Црвена звезда ће прихдовати 5,5 милиона евра од карата ове сезоне, играли су најјаче европско такмичење, а кошаркашки клуб Партизан преко осам, или девет милиона евра. Реално гледано, кошарка је гледанији спорт од фудбала у Србији и то бројке показују“.

Управо због гледаности кошарке, Мијаиловић је изразио идеју о изградњи националне кошаркашке арене:

„Ја сам за то да се направи кошаркашка национална арена. Добра је ствар што држава улаже у спорт, али је поента да ми, као клубови будемо одрживи“, рекао је Мијаиловић.

(Спорт клуб)

EUR/RSD 117.1117
Најновије вести