РУКОМЕТАШИ ВОЈВОДИНЕ У ТОП 16 ЛИГЕ ЕВРОПЕ: Испуњен примарни циљ

Рукометаши Војводине уписали су четврти тријумф у групној фази Лиги Европе савладавши Алкалоид из Скопља са 34:29 којим су се пласирали у Топ 16 фазу другог по квалитету европског такмичења.
rukomet
Фото: Филип Бакић

Црвено-бели су били свесни важности меча и у складу с тим су одиграли одлично већим делом утакмице и тако направили нови сјајан резултат.

Новосађани су држали све у својим рукама иако су млади Македонци показали одважност и одиграли су храбро од првог до последњег минута. У редовима Војводине истакли су се Азиз Аиди са девет погодака док су Вукашин Воркапић и Борис Пуховски постигли по седам голова.

Стратег Војводине Борис Ројевић рекао је да је екипа направила важан корак ка томе да постане важан фактор у Европи.

– Добро смо се спремили и одрадили смо одличан посао. Снашли смо се у свим задацима које је противник имао за нас. Ипак, не могу да будем у потпуности задовољан пошто смо поново у финишу били опуштени и лако смо примали голове. Урадили смо сјајан посао, пласирали се у наредну фазу такмичења коло пре краја, остварили победе против свих екипа из групе и сигурно да ћемо и против Силкеборга у Данској циљати два бода – јасан је трофејни стручњак.

Десни бек црвено-белих Милан Голубовић рекао је да је поносан на екипу.

- Остварили смо наш циљ који смо зацртали пред почетак такмичења и оно што је најважније заслужили смо то. Момци су се борили и показали велику жељу. Знали смо да ће да буде тешко без Милића и Оцвирка, али смо стисли зубе играли веома добро и обрадовали навијаче и симпатизере клуба - јасан је Голубовић.

Легендарни рукометаш, а сада селектор Македоније и стратег Алкалоида Кирил Лазаров истакао је да је Војводина заслужено славила.

– Новосађани су одиграли одлично, мотивисано, спремни су за сваку утакмицу и пласман ј наредну фсзу је награда за то. Ми смо млада екипа и веома је важно да се надмећемо са тимовима попут Војводине. Нови смо на сцени и заи-ста смо уживали у дуелима са Силкеборгом, Ла Риохом и Војводином. Надам се да ће Воша као представник нашег региона догурати што даље – закључио је македонски стручњак.

Противници Воши и Силкеборгу који су сигурно прошли даље из групе Ф биће два најбоље пласирана типа из групе Е, а то су Фленсбург и Кадетен.

В. Гвозденовић

 
EUR/RSD 117.1527
Најновије вести