косовске власти

Политика МОМИРОВИЋ: НАЈОШТРИЈЕ ОСУЂУЈЕМ ОДЛУКУ ПРИШТИНЕ да заустави слободан проток роба
БЕОГРАД: Министар уњутрашње и спољне трговине Томислав Момировић осудио је данас одлуку Приштине да заустави слободан проток робе из Србије, наводећи да је таква одлука потпуно супротна свим европским принципима који подразумевају слободан проток људи, роба, услуга и капитала.
Политика ОБУСТАВЉЕН УЛАЗАК КАМИОНА КОЈИ ПРЕВОЗЕ СРПСКУ РОБУ НА КиМ: На прелазу Мердаре заустављају и празне камионе
ПРИШТИНА: Приштинска влада донела је одлуку да забрани улазак српске робе на Косово и Метохију, пишу медији у Приштини, док још увек званично није објављена одлука.
Политика Косовска платформа предвиђа признање, укидање Резолуције 1244 и суд
Предлог платформе о наставку дијалога са Београдом, која ће данас бити достављена парламенту, предвиђа, између осталог, признање једнострано проглашене косовске независности, укидање Резолуције 1244 и основање суда за злочине које су током последњих сукоба на косовској територији наводно починили Срби.
Политика Мекалистер: Наставите политику помирења и поред одлука Приштине 
БРИСЕЛ: Известилац за Србију у Европском парламанету, Дејвид Мекалистер позвао је данас косовске власти да опозову одлуку о таксама на производе из Србије и БиХ, а Србији поручио да упркос тренутне тешке фазе у односима са Приштином настави путем реформи и добросуседских односа.
Свет Москва: ЕУ да утиче на косовске власти да одмах укину таксе
МОСКВА: Европска унија мора да утиче на косовске власти и да постигне тренутно укидање такси на робу из Србије и БиХ, саопштило је данас руско Министарство спољних послова. 
EUR/RSD 117.1205
Најновије вести