У Хоргошу на прегледе се одазвало 197 грађана

ХОРГОШ: Превентивна акција Дома Здравља Кањижа у Хоргошу, у којој су учествовали и здравствених радници из Кикинде, Чоке, Сенте, Аде и Новог Кнежевца, у суботу је побудила је велико интересовање, јер се на бесплатне прегледе одазвало чак 197 мештана. 
 Specijalisti došli pacijentima na noge Foto:Dnevnik.rs/ M. Mitrović
Фото: Специјалисти дошли пацијентима на ноге Фото:Дневник.рс/ М. Митровић

У акцији је учествовало 12 лекара и 15 медицинских техничара.

Помоћник директора Дома здравља Кањижа Елвир Малићевић каже да је обављено 80 превентивних ултразвучних прегледа штитне жлезде и груди од стране специјалиста рентгенолога, а прегледе су обављали и специјалисти ендокринолог, гастроентеролог, ортопед, пнеумофизилог, психијатар, као и лекари хитне службе, опште медицине и лекари на специализацији.

- Прегледани су сви грађани који су се одазвали. Мерен је ниво шећера у крви и крвног притиска, ЕГК и други прегледи са саветима лекара, а први пут овде у хоргошу пацијенти су прегледани и мобилним ултразвучним апаратима. Грађани схватају значај одзива превентивним акцијама, јер се на преглед може и без здравствене књижице, а сви који се одазову буду прегледани и уколико је потребно, упућују се даље како да решавају здравствене проблеме уколико их имају – каже Малићевић.

Превентивна акција у Хоргошу одржана је у згради Дома културе, уз подршку Месне заједнице Хоргош. У претходном периоду је за Хоргошане организовано више превентивних акција, а наставиће се и убудуће. Иначе, у Хоргошу је у току реновирање зграде Здравствене станице, како би се обезбедили сви услови за пружање здравствене заштите грађанима.

М. Мр.

EUR/RSD 117.5741
Најновије вести